Quinoa Cup cu avocado, vlăstari de floarea-soarelui și ceapă roșie

Această rețetă se pregătește în doar 10 min., cu ajutorul combinației de quinoa cu roșii și ierburi bio de la Obio, pe care am combinat-o cu vlăstari proaspeți de floarea-soarelui de la El-Dor Plant, avocado, ceapă roșie și castravete murat.

Este o rețetă sățioasă, dar răcoritoare, care îți va potoli pofta de mâncare pentru câteva ore bune!

Quinoa Cup cu avocado, vlăstari de floarea-soarelui și ceapă roșie

 Ingrediente (pentru 2 porții)

2 plicuri de Quinoa Cup
1/2 ceapă roșie
1 avocado
2 castraveți murați
vlăstari de floarea-soarelui

Vlăstarii bio sunt neprocesați, fără organisme modificate genetic și crescuți în sol ecologic.
Îi puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Plicurile de Quinoa Cup le găsiți la reducere pe Obio.ro aici.

Ingrediente: quinoa* 40%, cușcuș* (din grâu dur*), roșii*, făină de orez*, zucchini*, sare de mare, zahăr nerafinat din trestie*, praz*, oregano*, pătrunjel*, usturoi*, paprika*, ulei de floarea-soarelui*, piper*
*din agricultură ecologică

Poți afla mai multe informații despre beneficiile vlăstarilor din acest articol.

Benefiicile vlăstarilor de floarea-soarelui:

✔️sporesc fertilitatea
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a diabetului de tip 2
✔️îmbunătățesc memoria
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️regenerează sistemul celular

Preparare

Pasul 1
Punem pe foc apa în care vom fierbe plicurile de quinoa (aprox. 120 ml pentru fiecare plic)

Pasul 2
Când apa dă în clocot, adăugăm plicurile de quinoa și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru încă aprox. 5 min.

Pasul 3
Între timp, feliem avocado (câte 1/2 pentru fiecare porție)
Atenție! Trebuie să alegeți un avocado ready to eat sau bine copt, pentru a se desprinde coaja ușor și a se modela după plac.

În cazul meu, avocado nu era cel mai potrivit pentru o floare de avocado, așa că am realizat o formă aleatorie.

Pasul 4
Când quinoa a fiert, o strecurăm bine și o așezăm în două farfurii/castronașe.

Pasul 5
Adăugăm vlăstarii bine spălați, feliile subțiri de ceapă roșie și feliile de castravete murat.

Pasul 6
În final, așezăm și feliile de avocado, stoarcem puțină lămâie pe deasupra, stropim cu ulei și condimentăm, după gust.

Dacă doriți să realizați o floare de avocado perfectă, urmați pașii din următoarea rețetă video:
https://www.youtube.com/watch?v=vtJAAC9kNJQ

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *