Budincă de Chia cu nuci, ananas și spirulină granulată

Astăzi vă propun o rețetă de budincă de Chia cu foarte puține calorii, dar foarte bogată în proprietăți nutritive, care va pune în valoare beneficiile remarcabile ale semințelor de Chia.

  • sunt o sursă naturală de energie;

  • oferă senzația de sațietate și ajută procesul de slăbire;

  • ameliorează durerile articulare;

  • ajută la formarea masei musculare;

  • ajută la eliminarea durerilor menstruale;

  • îmbunătățesc digestia;

  • detoxifiază organismul.

Rețeta de astăzi:

Budincă de Chia cu nuci, ananas și spirulină granulată

 Ingrediente

2 linguri de semințe de Chia hidratate
un pumn de ananas congelat/proaspăt/la conservă
1/2 cană de lapte vegetal
2 linguri de nuci românești
1 linguriță de pudră de roșcove (Carob)
1 kiwi
1 smochină crudă
1 linguriță de spirulină granulată Spinoa
1 lingură de semințe de cânepă
flori comestibile

Rețeta de astăzi este extrem de hrănitoare și de sănătoasă, cu beneficii multiple pentru regenerarea celulară și stimularea activității sistemului nervos, datorită proprietăților ierbii de grâu și ale spirulinei.

Pentru o calitate și mai bună a acestor proprietăți, am ales să folosesc spirulina granulată de la Spinoa, pe care o puteți găsi aici.

Diferența între spirulina pudră și cea granulată este nivelul de procesare al acesteia. Spirulina pudră se usucă la temperaturi între 140 și 200 de grade, pe când cea granulată este uscată la mai puțin 42 de grade. Astfel, se păstrează un aport nutrițional cât mai ridicat al spirulinei, iar gustul și mirosul nu mai sunt atât de puternice, neplăcute.

Am folosit semințe de Chia bio de la Dragon pe care le puteți găsi la Obio aici.

Florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Recomandări prealabile:

Semințele de Chia se hidratează cel puțin 30-60 min. în lapte vegetal sau apă.

Preparare

Pasul 1
Semințele de Chia hidratate se amestecă bine
cu 2 linguri de nuci românești și cu spirulina.

Pasul 2
Adăugăm ananasul și, laptele vegetal
(sau suc din conserva de ananas).

Pasul 4
Adăugăm 1 linguriță de pudră de roșcove,
pentru gustul de ciocolată și proprietățile sale antiinflamatoare.

Pasul 5
Am ornat cu un kiwi feliat, smochina înjumătățită și flori comestibile bio de la El-Dor Plant:

Găsiți 2 alte alternative de budincă de Chia în rețetele noastre video:
https://www.youtube.com/watch?v=CGG4DEFbzXA

https://www.youtube.com/watch?v=uqnye6WO8Fk


Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *