Astăzi vă propun o rețetă de terci de ovăz cu foarte puține calorii, care va pune în valoare proprietățile remarcabile ale ovăzului:
oferă energie organismului;
ajută la reducerea nivelului de colesterol;
reglează nivelul zahărului din sânge;
echilibrează sistemul nervos;
oferă senzația de sațietate;
sunt bogați în atioxidanți;
au proprietăți laxative.
Rețeta de astăzi:
Terci de ovăz cu pudră de roșcove, fructe de pădure și flori comestibile
Ingrediente
1/2 cană de fulgi de ovăz
1/2 banană congelată
1 cană de lapte vegetal
(soia/migdale/cocos/cânepă/hrișcă/orez etc.)
1/2 cană de fructe de pădure congelate
1 linguriță de pudră de roșcove (carob)
1 linguriță de pudră de Gurana
1 lingură de ulei de cocos
2 lingurițe de fulgi de cocos
flori comestibile, căpșuni, afine, rodie, semințe
de cânepă și fulgi de cocos pentru decor
Florile comestibile sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic, din semințe ecologice. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Fulgii de ovăz bio fără gluten îi puteți găsi aici.
Uleiul de cocos bio se poate găsi aici.
Pudra de roșcove se poate găsi aici.
Preparare