Terci de ovăz cu pudră de roșcove, fructe de pădure și flori comestibile

Astăzi vă propun o rețetă de terci de ovăz cu foarte puține calorii, care va pune în valoare proprietățile remarcabile ale ovăzului:

  • oferă energie organismului;

  • ajută la reducerea nivelului de colesterol;

  • reglează nivelul zahărului din sânge;

  • echilibrează sistemul nervos;

  • oferă senzația de sațietate;

  • sunt bogați în atioxidanți;

  • au proprietăți laxative.

Rețeta de astăzi:

Terci de ovăz cu pudră de roșcove, fructe de pădure și flori comestibile

 Ingrediente

1/2 cană de fulgi de ovăz
1/2 banană congelată
1 cană de lapte vegetal
(soia/migdale/cocos/cânepă/hrișcă/orez etc.)
1/2 cană de fructe de pădure congelate
1 linguriță de pudră de roșcove (carob)
1 linguriță de pudră de Gurana
1 lingură de ulei de cocos
2 lingurițe de fulgi de cocos
flori comestibile, căpșuni, afine, rodie, semințe
de cânepă și fulgi de cocos pentru decor

Florile comestibile sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic, din semințe ecologice. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Fulgii de ovăz bio fără gluten îi puteți găsi aici.

Uleiul de cocos bio se poate găsi aici.

Pudra de roșcove se poate găsi aici.

Preparare

Pasul 1
Punem fulgii de ovăz la fiert
cu laptele vegetal pentru cel mult 10 min.

După aprox. 5 min., adăugăm și banana, ca îndulcitor.
*banana este un îndulcitor natural care
este suficient pentru această rețetă.
Dacă, totuși, doriți o rețetă mai dulce, adăugați 1-2 curmale.

Pasul 2
După ce fulgii de ovăz și laptele au fiert, adăugăm
uleiul de cocos, pudrele și fulgii de cocos și amestecăm bine,
obținând un terci cu gust de ciocolată.

Pasul 3
Ulterior, adugăm și fructele de pădure congelate
(sau proaspete).

Pasul 4
Transferăm terciul într-un bol și ornăm cu
semințe de cânepă și fulgi crocanți de cocos.

Pasul 4
În final, ornăm cu flori comestibile
și fructe proaspete, după preferințe.
Eu am ales căpșuni, rodie și afine proaspete.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *