Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să creăm o rubrică specială cu idei de salate care să îmbine gusturile cât mai plăcut, într-un mod sănătos, cât mai natural și hrănitor.
Pentru astăzi, am pregătit o salată extrem de savuroasă, datorită gustului răcoritor al pastelor vegetale care se îmbină perfect cu vlăstarii El-Dor Plant.
Salată cu paste vegetale din Zucchini, cu avocado și semințe de pin
Ingrediente (pentru 2 porții)
1 dovlecel Zucchini
1 morcov mov (sau portocaliu)
1 avocado
1-2 linguri de semințe de pin
1-2 linguri de mix de alune&stafide uscate
vlăstari de muștar/ridiche roșie
flori comestibile
zeamă de lămâie
sare, piper, chilli, după gust
Florile comestibile și vlăstarii bio sunt neprocesați, fără organisme modificate genetic și crescuți în sol ecologic. Îi puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Pentru a realiza pastele vegetale, puteți folosi o mașină de spiralat ca aceasta.
Poți afla mai multe informații despre beneficiile vlăstarilor din acest articol.
Preparare
Pasul 1
Fixăm dovlecelul Zucchini cu tot cu coajă la mașina de spiralat și creăm pastele, învârtind din manivelă.
Pentru mai multe detalii, puteți urmări rețeta video de paste de aici.
Pasul 2
Feliem subțire morcovul cu un aparat de curățat cartofi…
Pasul 3
…apoi punem pastele astfel formate la călit pentru 3-4 minute, cu puțin ulei de măsline.
Pasul 4
După 3-4 minute, pastele se vor înmuia în suc propriu și se vor căli, arătând cam așa:
Pasul 5
Condimentăm, după gust, adăugăm avocado, stoarcem puțină lămâie peste și amestecăm într-un bol cu nucile, stafidele și semințele de pin.
Opțional, puteți amesteca acum și dressingul.
Pasul 6
Pe o farfurie plată construim un pat din vlăstari (bine spălați înainte).
Pasul 7
Pentru un plus de contrast (în funcție de culoarea farfuriei), puteți adăuga vlăstari verzi (ex.: muștar, trifoi, lucernă, broccoli, floarea-soarelui etc.)
De această dată, eu am ales muștar, pentru a oferi un gust ușor picant pastelor.
Pasul 8
După ce așezăm pastele, ornăm cu flori comestibile, după plac.
Poftă bună!