Astăzi vă propun o rețetă de smoothie extrem de gustoasă și bogată în antioxidanți, datorită unui ingredient surpriză: pudra de açaí.
Printre numeroasele sale beneficii, efectul antioxidant îi conferă acestui superaliment puterea de a regenera sistemul celular, de a lupta împotriva radicalilor liberi și de a preveni boli grave, precum cancerul.
Alături de afine, pudra de açaí are efecte mult mai puternice și oferă o culoare intensă de mov smoothie-urilor noastre.
Rețeta de astăzi:
Açaí Smoothie cu banane, afine și căpșuni
Ingrediente
1/2 banană congelată
1 cană de căpșuni
1/2 cană de afine
1 cană de lapte de migdale
1 linguriță de pudră de açaí
1 lingură de fulgi de cocos
flori comestibile bio
1 fructul pasiunii
1 linguriță de mix de goji, merișor și stafide
Florile comestibile sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic, din semințe ecologice. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Pudra de açaí o puteți găsi în magazinele bio (online sau fizice) sau în plafar.
Eu am luat-o de la Obio.ro și o puteți găsi aici.
Preparare
Pasul 1
Punem la blender căpșunile, banana, afinele, cocosul,
mixul de goji și laptele de migdale.
Pasul 2
Ulterior, adăugăm și pudra de açaí și blenduim bine din nou.
Pasul 3
Ornăm cu fructe la alegere, combinând culorile
și gusturile după bunul plac.
Pasul 4
În final, adăugăm și florile comestibile pentru mai mult efect.