Salată cu leurdă, cartof dulce și vlăstari de floarea-soarelui

 

Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să creăm o rubrică specială cu idei de salate care să îmbine gusturile cât mai plăcut, într-un mod sănătos, cât mai natural și hrănitor.

Pentru astăzi, am pregătit o salată care ne ademenește cu gustul inconfundabil al leurdei, dar și cu savoarea celorlalte legume proaspete, care se îmbină perfect cu vlăstarii de floarea-soarelui:

Salată cu leurdă, cartof dulce și vlăstari de floarea-soarelui

Benefiicile vlăstarilor de floarea-soarelui:

✔️sporesc fertilitatea
✔️ajută la prevenirea și combaterea cancerului și a diabetului de tip 2
✔️îmbunătățesc memoria
✔️sunt o sursă importantă de proteine
✔️au un conținut ridicat de clorofilă – „sângele verde al plantelor”
✔️alcalinizează organismul
✔️regenerează sistemul celular

 Ingrediente (2 porții)

1 cartof dulce
1 sfeclă roșie
1 ardei capia
1 ceapă verde
1 legătură de leurdă
vlăstari de floarea-soarelui
mix de salată cu spanac
sos tahini (pastă de susan)
semințe de susan
1-2 linguri de ulei de măsline
flori comestibile și pătrunjel pentru decor
sare, piper, chilli, după gust

Vlăstarii și florile comestibile bio sunt neprocesate, fără organisme modificate genetic și crescute în sol ecologic. Le puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.

Preparare

Pasul 1
Tăiem cartoful dulce cuburi mici, îl ungem cu ulei de măsline, apoi îl presărăm cu semințe de susan.
Ulterior, băgăm cartoful la cuptorul preîncălzit pentru 20-30 min., la 200 de grade.

Pasul 2
Între timp, curățăm și spălăm celelalte legume, după care le tăiem cuburi/tocăm mărunt, după caz.

Pasul 3
După ce amestecăm toate legumele într-un bol și condimentăm după gust, adăugăm cartofii dulci, peste care presărăm o lingură de tahini (pastă de susan).

Pasul 4
În final, ornăm cu flori comestibile și câteva frunzulițe de pătrunjel, pentru a simți primăvara și mai aproape de noi!

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *