Pachețele raw vegane de primăvară

Ingrediente 

Pentru pachețele:

-foi de orez 
-ardei gras
-vlăstari de trifoi
-vlăstari de floarea-soarelui
-avocado
-ceapă
-pătrunjel
-pastă tartinabilă (opțional)

Alte idei pentru umplutură:
coriandru,
pătrunjel,
alge,
rodie,
ridiche,
morcov,
dovlecel
castravete,
spanac,
mango,
ananas
etc.

Pentru sos:

-o mână de caju hidratat
-o lingură de tahini
-1/2 cană de lapte de migdale/apă
-2-3 căței de usturoi
-sare, piper, chilli

 

Preparare:



Pasul 1

Se spală bine vlăstarii și legumele, apoi se taie fâșii subțiri.

Pasul 2
Se înmoaie câte o foaie de orez într-un castron cu apă călduță pentru aprox. 10 sec., apoi se așază foaia pe o farfurie întinsă.

Pasul 3
În centrul foii de orez întindem o linguriță de pastă trartinabilă (opțional), peste care adăugăm 2 felii de avocado, câțiva vlăstari, pătrunjel, o fâșie de ceapă și una de ardei etc., după preferințe.

Pasul 4
Rulăm pachețelul ca pe o sărmăluță, având grijă să nu rupem foaia de orez.
Procedăm la fel cu toate celelalte.

Pasul 5
Pentru sos, punem toate ingredientele la blender, după care ornăm cu puțin chilli, mărar tocat și vlăstari.
Dacă vă doriți un sos sweet chilli, puteți adăuga 1-2 linguri de sirop de agave.

Pachețelele se servesc cu sos, crude sau prăjite, după preferințe.

Poftă bună!

 

 

4 thoughts on “Pachețele raw vegane de primăvară”

    1. Mă bucur mult că vă încântă! Rețeta este extrem de gustoasă și e gata în doar câteva minute!
      Iar ca aport caloric, gândiți-vă că mâncați o „salată împachetată”! E minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *