Ingrediente
-180ml de apă (40ml pentru hidratarea gelatinei și 140ml pentru amestecul de cacao)
-10g de gelatină granulată
-120ml de smântână vegetală
-60g de cacao pudră
-200g de zahăr din nectar de cocos
-120g de ciocolată neagră cu peste 75% cacao
-fulgi de cocos
-panseluțe comestibile
Am folosit Zahărul din nectar de cocos și Cacao Republica BIO.
Florile comestibile le puteți găsi la promoție aici.
Preparare
Pasul 1
Se lasă gelatina la hidratat, împreună cu 40-50ml de apă (pentru aprox. 10 min.)
Pasul 2
Între timp, se amestecă într-un ibric celelalte ingrediente, mai puțin ciocolata neagră:
-cacao (60g)
-zahărul din trestie de cocos (200g)
-smântâna vegetală (120ml)
-restul de apă (140ml)
Pasul 3
Se pune amestecul de cacao la foc mic, până se aduce întreaga compoziție la fierbere (aprox. 5-10 min.)
Pasul 4
Se adaugă, pe rând, gelatina hidratată și bucățile de ciocolată neagră și se așteaptă, până ce acestea se topesc.
Pasul 5
După ce glazura s-a răcit pentru câteva minute, aceasta se toarnă peste tort sau prăjituri, uniformizând cu o spatulă sau cu un cuțit.
Pasul 6
Tortul sau prăjiturile glazurate se ornează cu fulgii de cocos și cu florile comestibile.
Rețeta video o puteți găsi aici:
Poftă bună!