Glazură de ciocolată cu fulgi de cocos și panseluțe comestibile (rețetă vegană)

Ingrediente

-180ml de apă (40ml pentru hidratarea gelatinei și 140ml pentru amestecul de cacao)
-10g de gelatină granulată
-120ml de smântână vegetală
-60g de cacao pudră
-200g de zahăr din nectar de cocos
-120g de ciocolată neagră cu peste 75% cacao
-fulgi de cocos
-panseluțe comestibile

Am folosit Zahărul din nectar de cocos și Cacao Republica BIO.

Florile comestibile le puteți găsi la promoție aici.

 

Preparare

 

Pasul 1
Se lasă gelatina la hidratat, împreună cu 40-50ml de apă (pentru aprox. 10 min.)

 

 

 

Pasul 2
Între timp, se amestecă într-un ibric celelalte ingrediente, mai puțin ciocolata neagră:
-cacao (60g)
-zahărul din trestie de cocos (200g)
-smântâna vegetală (120ml)
-restul de apă (140ml)

Pasul 3
Se pune amestecul de cacao la foc mic, până se aduce întreaga compoziție la fierbere (aprox. 5-10 min.)

Pasul 4
Se adaugă, pe rând, gelatina hidratată și bucățile de ciocolată neagră și se așteaptă, până ce acestea se topesc.

 

Pasul 5
După ce glazura s-a răcit pentru câteva minute, aceasta se toarnă peste tort sau prăjituri, uniformizând cu o spatulă sau cu un cuțit.

Pasul 6
Tortul sau prăjiturile glazurate se ornează cu fulgii de cocos și cu florile comestibile.

Rețeta video o puteți găsi aici:

 

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *