Idei simple de suc din iarbă de grâu
Episodul 11 – Iarbă de grâu cu apă de cocos, vlăstari de mazăre, lime, măr verde și spirulină granulată Spinoa
În urma nenumăratelor cereri, am deschis această rubrică specială pentru a-ți oferi idei de combinații simple de sucuri pe care le poți pregăti foarte ușor acasă, având ca ingredient principal miraculoasa iarbă de grâu.
Despre beneficiile ierbii de grâu poți citi mai multe aici.
Ideea de astăzi este un tonic extraordinar, cu o mare putere de hidratare și detoxifiere, datorită apei de cocos și a ierbii de grâu, dar și o băutură foarte bogată în proteine.
Să-i dăm drumul!
Ingrediente:
-50 ml de suc din iarbă de grâu
(o găsiți la El-Dor Plant – aici)
-50 ml de suc din vlăstari de mazăre
(luna aceasta este o reducere specială
la vlăstarii de mazăre aici)
-1/2 măr verde
-1/2 lime
-apă de cocos
-spirulină granulată Spinoa
Pentru o calitate și mai bună a proprietăților spirulinei, am ales să folosesc spirulina granulată de la Spinoa, pe care o puteți găsi aici.
Diferența între spirulina pudră și cea granulată este nivelul de procesare al acesteia. Spirulina pudră se usucă la temperaturi între 140 și 200 de grade, pe când cea granulată este uscată la mai puțin 42 de grade. Astfel, se păstrează un aport nutrițional cât mai ridicat al spirulinei, iar gustul și mirosul nu mai sunt atât de puternice, neplăcute.
Mod de preparare:
-
Se folosește un storcător prin presare la rece (manual sau electric), pentru a stoarce iarba de grâu.
Atenție!
Pulpa ierbii de grâu nu poate fi digerată de organismul uman!
Dacă nu aveți un storcător special, folosiți un blender, adăugați 100 ml de apă plată, apoi strecurați.
Storcătorul manual se găsește aici.
Storcătoarele electrice se găsesc aici. -
După ce am obținut 50 ml de suc, stoarcem și vlăstarii de mazăre, până când obținem încă 50 ml de suc verde (aprox. 50 g de vlăstari).
Ulterior, adăugăm mărul verde și lime-ul.
-
Răsturnăm sucul într-un pahar, apoi adpugăm apă de cocos, până ce se umple (aprox 100-150 ml).
-
În cele din urmă, adăugăm 1 linguriță de spirulină granulată și câteva frunzulițe de mentă (opțional).
De ținut minte!
-
Efectul maxim al sucului este în primele 15-20 min de la stoarcere;
-
Iarba de grâu se păstrează pentru 4-7 zile la frigider;
-
50 ml de suc din iarbă de grâu sunt echivalentul a 2,5 kg de legume;
-
Iarba de grâu are un conținut de până la 70% clorofilă;
-
Dacă sunteți la început, administrați dozele de suc din iarbă de grâu treptat, începând cu 25 ml.
-
Pot apărea ușoare stări de amețeală, durere de cap, grețuri etc.! Acestea vor dispărea imediat și se datorează efectului puternic de detoxifiere al ierbii de grâu.