Odată cu venirea primăverii, ne-am propus să creăm o rubrică specială cu idei de salate care să îmbine gusturile cât mai plăcut, într-un mod sănătos, cât mai natural și hrănitor.
Pentru astăzi, am pregătit o salată extrem de savuroasă, datorită năutului care se îmbină perfect cu gustul vlăstarilor de muștar, de broccoli și de ridiche roșie, alături de intensitatea prazului.
Salată cu năut, legume și 3 tipuri de vlăstari
Ingrediente
1/2 praz
1 roșie
1 castravete
o mână de baby spinach
1/2 ardei capia
1/2 sfeclă roșie crudă
1 felie de gulie crudă
Salată verde
Morcov mov fâșii
2 linguri de năut
vlăstari de muștar
vlăstari de ridiche roșie
Vlăstari de broccoli
zeamă de lămâie
sare, piper, chilli, după gust
Vlăstarii bio sunt neprocesați, fără organisme modificate genetic și crescuți în sol ecologic. Îi puteți găsi pe site-ul El-Dor Plant aici.
Boabele de năut la conservă le puteți găsi în supermarketuri sau la Obio, aici.
Preparare
Pasul 1
Tăiem prazul și salata fâșii și le frământăm împreună cu vlăstarii și spanacul, condimentând după gust.
Secretul gustului e să masați salata cu mâinile.
Pasul 2
Tăiem cuburi celelalte legume și le amestecăm într-un bol cu celelalte ingrediente.
Pasul 3
Adăugăm năutul (la conservă sau fiert în prealabil
și spălat bine ulterior).
Eu folosesc năutul la conservă de pe Obio.ro,
pe care îl puteți găsi aici.
Pasul 4
Adăugăm câteva fâșii de morcov mov și
panseluțele comestibile bio El-Dor Plant .